- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı çikolatalı şekerleme
- 1 çay bardağı renkli şekerleme
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Gurme Yemek Tarifleri olarak sizlere pratik bilgilerden şekerlemeli Lokum Tarifini anlatacağız. Tarifi bize gönderen Serap Hanım’a teşekkür ederiz.
şekerlemeli Lokum Tarifi
Tencereye 125 gram margarin alınır ve ocakta eritilir. Eriyen margarine un eklenir. Margarin ve un kısık ateşte sürekli karıştırarak 15 dk kavrulur. Kavrulan una, süt ve toz şeker ilave edilir. Muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır. İçine 1 paket vanilya eklenir ve mikserle 5 dk çırpılır.Hazırlanan muhallebi suyla ıslatılmış uzun dar bardaklara doldurulur. Bardaklar soğuyunca buzdolabında 1 gece bekletilir. Soğuyan bardakların kenarları bıçakla hafif oynatılır ve muhallebi çıkarılır. Bardaktan çıkarılan muhallebi dilimlere kesilir. Her dilim renkli şekerlemelere bulanarak servis tabağına dizilir. şekerlemeli lokum hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder