Merhabalar Sevgili Dostlar,
Çocukluğumdan bu yana bayılarak hazırladığım ve yediğim bir tarif fırında tereyağlı kaşarlı mantarlar. Öyle güzel ve temel bir tarif ki istediğiniz versiyonunu üretebilir, hergün farklı bir lezzetle sofranıza koyabilirsiniz.
Meze olarak da bayılarak tükettiğim bu tarif özellikle et yemeklerinin ve makarnaların yanına çok yakışıyor. Bazen fırında mantar dolması versiyonunu da yapıyorum. Daha önce light beyaz peynirli versiyonlarını da denedim ve düşündüğümden çok daha harika bir lezzet ile karşılaştım. O tarifi yakında tekrar hazırlayıp sizlerle paylaşacağım.
Damak tadınıza göre tereyağı yerine bir miktar zeytinyağı ile de pişirilebilir. İsterseniz zeytinyağını 1 diş sarımsakla lezzetlendirerek kullanabilirsiniz.
Çıkarttığınız mantar saplarını atmayın. Onlarla pratik yumurta yemekleri ve omletler yapabilirsiniz.
Ben bu hafta sonu da 09:00- 18:00 okulda olacağım. Size iyi tatiller :)
Sevgiler…
Malzemeler:
- 400 gr kültür mantarı (1 paket)
- 1 su bardağı taze kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Mantarları yıkayıp saplarını çıkartın. Fırın tepsisini ya ya borcamı hafifçe tereyağı ile yağlayın.
- Yağladığınız tepsiye saplarını çıkarttığınız mantarları dizin.
- Bir bıçak ucuyla tereyağını fotoğraftaki gibi mantarlara paylaştırın. Bu işlemden sonra her mantara tuz ve biber serperek önceden ısttığınız fırında 10-15 dakika kadar fırınlayın.
- Mantarları fırından alın üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini paylaştırın.
- Kaşar peynirleri fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar fırınlaryın ve sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder