- 4 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Gurme Yemek Tarifleri olarak sizlere hamur işlerinden Katmer Tarifini anlatacağız. Tarifi bize gönderen Yağmur Hanım’a teşekkür ederiz.
Katmer Tarifi
Unu yoğurma kabına alalım. Ortasını havuz gibi açalım. Ilık su şeker ve mayayı eritip ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru bezelere ayıralım. Oklava yardımıyla açalım, sıvı yağla her yerini yağlayalım. Gül böreği yapar gibi rulo yapıp saralım.Bu şekilde bir tepsiye koyup bekletelim diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayalım. Hepsi bittikten sonra gül böreği şekli verdiğimiz hamurları alıp oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım. Çok ince olmayacak. Teflon bir tavada alt üst ederek pişirelim. katmer hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder