- 100 gram Margarin
- 1 küçük fincan sıvı yağ
- 2 küçük fincan pekmez
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- Üzeri için: pudra şekeri
- Gurme Yemek Tarifleri olarak sizlere kurabiye tariflerinden Pekmezli Kurabiye Tarifini anlatacağız. Tarifi bize gönderen Nilgün Hanım’a teşekkür ederiz.
Pekmezli Kurabiye Tarifi
Margarin, sıvı yağ, yumurta, tahin, pekmez ve vanilyayı geniş bir yoğurma kabına koyun. Elinizle karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin. Kabartma tozu ve unu ekleyin. Ben 3,5 bardak un kullandım ama siz kontrol ederek ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. İsterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Pekmezli kurabiye hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder