- Yarım paket kalın çubuk makarna
- 2.5 çorba kaşığı tereyağı
- 2.5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Gurme Yemek Tarifleri olarak sizlere makarna tariflerinden Fırın makarna tarifini anlatacağız. Tarifi bize gönderen Ebru Hanım’a teşekkür ederiz.
Fırın makarna tarifi
Tencerenin içine su ve tuz koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün soğuk sudan geçirin. Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tere yağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un sararınca’ya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ateşten alıp ılındığında içine tuz ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın.Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcam ya da fırına dayanıklı bir kaba hazırladığınız sosun yarısını döküp bir kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin. Kalan sosu üzerine dökün. En üstünü rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırın makarna hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder