2 Temmuz 2013 Salı

Zeytinyağlı Taze Bakla

Merhabalar Sevgili Dostlar,
Geçtiğimiz hafta eşimin “bir bakla yapsan da yesek” demesi üzerine pazardan bakla ve içine katmak için de biraz taze sarımsaklardan aldım . Pişiriken farkettim ki mis kokusu sayesinde tam bir bahar havası esiyor mutfakta :)
Eskiden soğanı tamamen pembeleştirdikten sonra baklayı ekler biraz kavurur sonra suyunu eklerdim. Bu sefer rengini değiştirmeden biraz taze sarımsak takviyesi ile pişirdim.
taze_bakla_tarifi
Tabi suyuna un ve bir miktar şeker eklemeyi de unutmadım. Baklayı soğan ile kavurduğunuzda biraz sararıyor ama pişme işlemi bitip soğuduğunda yine o güzel yeşil rengini kazanıyor.
Unutmayın bakla pişip soğuduktan sonra dereotunu eklerseniz dereotunun rengi sararmayıp taze görüntüsünü koruyacaktır. Bazıları ılık yemeği sevse de bakla buzdolabında 1 gece dinlendikten sonra bence daha lezzetli oluyor.
Sevgiler…
Malzemeler:
  • 500 gr taze bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
Yapılışı:
  1. Baklaları yıkayın, başlarını bıçak yardımıyla kesin. Varsa kılçıklarını çıkartın ve 2 parçaya bölerek ufaltın.
  2. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın.
  3. Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı, tuz ve şekeri alın.
  4. Orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun, baklaları içine ekleyerek 2 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  5. 1 yemek kaşığı unu ve suyu baklalara ekleyerek karıştırın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dakika kadar pişirin.
  7. Ocaktan aldığınız baklalar oda sıcaklığına gelince dereotu ile süsleyin.
  8. İsterseniz ılıkken sarımsaklı yoğurt ile servis yapın, isterseniz 1 gece dinlendirip soğuk servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder