22 Haziran 2013 Cumartesi

İç Bakla Salatası

Merhabalar Sevgili Dostlar,
Bu aralar taze baklaya takıntılıyım :) Baklalar olgunlaşıp iç baklalar piyasada kendini göstermeye başlayınca resmen eller havaya moduna girdim :)
Zeytinyağlı iç bakla ve baklalı enginar gibi bir çok tarif denemiştim. Yeni favorim taze iç baklaları ayıkladıktan sonra haşladığım ve tekrar soyarak o gerçek yeşilliğini ortaya çıkartığım taze iç bakla salatası oldu.
ic_bakla_salatasi
Öyle hafif ama bir o kadar da lezzetli ki remen baş döndürüyor. Bu tarifi makarna salatası olarak da denemeyi düşünüyorum ;)
Size bir çoğunuzun daha önce katıldığı, katılamayanların da severek takip ettiği Geneneksel Mutfak Sırları Barbekü partisi’ nin 5ncisi hakkında haberlerim ve hatırlatmalarım var.
Etkinliğimiz bu yıl 15 Haziran’da olacak. Toplamda 250 mangal severi ağırlamak niyetindeyiz, bu nedenle sosyal ağlardan ve mangalyürek blogumuzdan etkinliği takip etmeniz, form açıldığında yine bu ağlar üzerinden vereceğimiz linkteki formu doldurmanız önemli.
Etkinlik geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Yeniköy Lavie En Rose’un bahçesinde yapılacak. Mekan saat 13:00 – 18:00 arasında tamamen bizlerin olacak.
Formun açılma tarihi 3 Haziran, geçen yıılarda olduğu gibi kayıt ettirdiğiniz mailleriniz üzerinden LCV alınacak. LCV ye dönüş yapmamanız halinde bavurunuz geçersiz sayılacak.
Mangal Yürek Blog üzerinden sorularınızı sormanız mümkün. İsterseniz Twitter üzerinden @mutfaksirlari ve @mangalyurekBBQ hesaplarını takibe alabilirsiniz
Etkinliğin tüm detaylarını bu adresler ve ara sıra mutfak sırları üzerinden paylaşacağım :)
taze_ic_bakla
Sevgiler…
Malzemeler:
  • 300 gr taze iç bakla
  • 5-6 sap taze soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım limonun suyu
  • 4-5 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • tuz
Yapılışı:
  1. Baklaları ayıklayıp yıkayın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar (10-12 dakika) haşlayın. Haşlanan baklaları soğuk suya atıp 4-5 dakika kadar soğumasını bekleyin.
  2. Baklalar soğurken soğanı  ve domatesi küçük küçük doğrayın. 1 diş sarımsağı rendeleyin. Dereotunu kıyıp kaseye ilave edin.
  3. Kabuklarını soyduğunuz baklaları karıştırma kabına alıp zeytinyaüı, tuz ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.
  4. Salatayı servis tabağına alarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder